Vår viktigste ressurs er folkene

Alle er unike.

Noen vil skape. Noen brenner for faget. Noen har et ønske om en trygg arbeidsplass. Noen ønsker å utvikle seg videre. Noen ønsker bare å få en ny sjanse.

I NOT bryr vi oss om mennesker og ønsker å bidra til at alle skal ha en bra hverdag og en lys framtid.

Lærebedrift

Kim Stian Risa er lærling som industrimaler hos NOT overflatebehandling. Da han startet hos NOT hadde han allerede fagbrev i billakkererfaget.

– Jeg fikk jobb i NOT da noen hadde tipset de om at jeg var flink å sprøyte. Etter å ha jobbet i NOT en stund tenkte jeg at det hadde vært bra med et fagbrev også som industrimaler. En god og relevant utdannelse vil være positivt både for bedriften og min egen framtid. Derfor spurte jeg sjefen min om muligheter for å være voksenlærling i NOT og han var positiv med en gang, forteller Kim Stian.

Kim Stian ivrer etter å lære mer om faget.

– Hos NOT får jeg god oppfølging og spennende faglige utfordringer. Her får jeg sprøyte hver dag. Det elsker jeg, smiler han. 

Play Video about Lærebeddrift video poster. Foto.
Sosial bærekraft - å få en ny sjanse. Foto.

Å få en ny sjanse

I NOT Prosess har de fleste medarbeiderne vært ute en vinternatt før. Noen har slitt med rus, en annen kom til Norge som båtflyktning fra Eritrea. De har alle sin egen historie. Og de vet hva motgang og tøffe forhold innebærer. På jobb har de fått en ny sjanse.

– Jeg har alltid vært opptatt av å ta vare på de svake i samfunnet, men jeg har innsett at jeg har tatt feil. For denne gjengen er den sterkeste. Gir du dem en sjanse, tar de vare på den, forteller Per Høyland som er driftsleder i NOT Prosess.

Å beskytte stål mot rust og forfall er ikke bare en jobb. Det er stolthet og felleskap. Og kanskje er det nettopp derfor NOT Prosess kan skilte med to år uten fravær.

Godt arbeidsmiljø

Martine Bøckman er administrsjonsleder og planlegger i NOT. Hun er en av få kvinner på arbeidsplassen.

– Bransjen vår er mannsdominert, men i NOT blir vi stadig flere kvinner. Det er ingen forskjell på oss, forteller Bøckman.

NOT har ansatte fra flere land og ulike miljøer. Vi jobber hver dag med at alle skal føle seg integrerte og sett på arbeidsplassen. En viktig faktor handler om å forstå hverandre. Vi tilbyr derfor norskkurs for de som trenger det. En annen faktor handler om å kjenne hverandre. Derfor er det viktig for oss at vi har sosiale arrangementer utenom arbeidstid, slik at man kan møtes, være sammen og lære hverandre å kjenne.

  • Ingen personskader og/eller ulykker
  • Sykefravær under 3 %
  • Alle skal til enhver tid bruke nødvendig sikkerhets- og verneutstyr og er ansvarlige for egen og andres sikkerhet
  • Vi skal skape tillit hos våre kunder, trygghet og trivsel hos våre ansatte
  • Vi skal følge lover, forskrifter og etiske retningslinjer
  • HMS er et linjeansvar i hele organisasjonen
Søk