NOT bidrar til tilgjengelighet i naturen

Vi i NOT har vært involvert i to spennende prosjekter, som vil gjøre det enklere for deg å ta deg frem i naturen – hele året.

I Bergen kan du snart gå hele strekket fra Melkeplassen til Kråkenes, og i Måløy kan du nå ta deg tørrskodd over elva i sentrum.

Begge plasser har nemlig fått flotte og solide gangbroer som gjør naturen og turmulighetene enda mer tilgjengelig for både turvante fjellgeiter og sjøglade båtturister.

Pulverlakk styrker varmforsinket overflate

I Bergen er bymiljøetaten i gang med siste etappe av Løvstien som settes opp i fjellsiden av Løvstakken. NOT har bidratt med varmforsinking og pulverlakkering av stålet, som vil beskytte materialene mot rust og sørge for en lang levetid uten vedlikehold.

Daglig leder ved NOT Pulverlakkering, Ivar Salte, forteller at en av NOTs styrker er deres evne til å tilby flere typer overflatebehandling.

– I dette tilfellet fikk vi ubehandlede materialer, som først ble sendt til Nærbø for varmforsinking før det ble sendt videre til Ganddal for pulverlakkering. Dette gjør det mulig for oss å levere ferdigbehandlet materiale til kunden.

Han legger til at pulverlakkeringen har to funksjoner. Ikke bare åpner behandlingen opp for å lakkere stålet i ønskelig farge, den gjør også at stålet får dobbelt så lang levetid, da pulveret vil beskytte varmforsinkingen.

– Varmforsinket stål har i utgangspunktet en lang levetid, på minimum 50 år. Med pulverlakkering i tillegg vil vi doble denne, levere ønsket farge og redusere faren for rustangrep.

Gangbroen åpner opp for en ny turetappe på 6,4 km. Broen er fundamentert på søyler plassert i bakken for å gjøre broen trygg for turgåere. Etter planen skal den nye broen på Løvstien være klar for åpning i 2024.

Ivar Salte forteller at NOT setter stor pris på oppdrag litt utenom det vanlige.

– Det er alltid gøy å være med på spesielle prosjekt, det synes vi er spennende!

Ny gangvei på 80 meter

Også i Måløy har NOT bistått med overflatebehandling i form av varmforsinking og industrimaling til den nye gangveien som nå skal krysse elven i Måløy. NOT Varmforsinking stod for galvaniseringen, mens NOT Industrimaling har utført malejobben i etterkant. Gangveien er rett over 80 meter lang, og designet for å være til nytte både for lokalbefolkningen og båtfolket.

Driftsleder og planlegger Svein Arne Njærheim forteller at arbeidsprosessen har gått på skinner og at resultatet har blitt veldig bra!

– Det har vært en kjekk jobb, og det blir fantastisk flott. Det er veldig kjekt å se at det vi gjør viser igjen i landskapet, forteller Njærheim.

Søk